Een gezellige workshop macramé plantenhanger achter de rug

Afgelopen vrijdag mocht ik een workshop macramé plantenhanger geven bij mij in de kerk. Het was niet alleen bedoeld voor de kerkgangsters. Het was voor voor elke vrouw die zin had in een gezellige avond  met andere vrouwen en iets creatiefs te doen.

Ik was een tijd geleden gevraagd om een workshop te geven samen met Wendy. Wij deden dit wel vaker samen, niet alleen in de kerk maar ook  als werk. We moesten iets voor de lente verzinnen. Ik hou niet van de fröbel werkjes. Het moet wel hip zijn en iets wat je ook echt leuk vindt om in huis neer te zetten. De macramé plantenhangers had ik al een keer voor mezelf gemaakt en ik was er nog steeds erg blij mee. Ik hang ze soms voor het raam in de woonkamer of ze hangen bij mijn dochter in de slaapkamer. Dit leek mij een leuk idee om te maken. Iedereen van de organisatie was enthousiast.

 Macramé is een handwerktechniek, verwant aan kantklossen, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt.

De weken erna kwam de griep bij ons thuis. Bezig zijn met iets anders dan uitrusten, uitzieken en hangen was het enige waar mijn hoofd naar stond. Tot de datum van de workshop naderde en ik me moest voorbereiden. Hoe maakte ik ook alweer zo’n kekke macramé plantenhanger?! HELP!

Wendy kwam maar bij mij, om een ochtend de techniek onder de knie te krijgen. Wat moeten we toch zonder PINTEREST? De basis hadden we inmiddels geoefend, dat scheelde al. Maar de echte sierknopen, die lukten me niet. Ik had ook geen tijd meer om ze te oefenen. Gelukkig had Wendy wel een beetje tijd over. Samen sta je toch sterker.

Op de avond zelf was ik tijdens  het uitleggen best aan het zweten. Best lastig nog. Moet de knoop nu hier? Of toch niet? Gelukkig was het een te geslaagde avond. Er was koffie/thee met heerlijke paashapjes dankzij Doriene. De dames waren lekker gezellig aan het kletsen, elkaar aan het helpen en knopen aan het uitproberen.Ze begonnen eerst iets onzeker te knopen, maar ontpopten zich als echte profs. De plantenhangers werden afgewerkt met houten kralen, bloemen en veren. Doriene had mooie lentebloeiers meegenomen om de plantenpotten te vullen. Eindresultaten: TOP!

foto credit: P.S.-i made it.

Ook een macramé plantenhanger maken? Hierboven is de basis goed weergegeven. Wij hebben speciaal macramé-touw gebruikt .(Wibra € 1.99 per bol) Dit is mooi stug touw die wel soepel te knopen is, maar ook makkelijk herstelbaar is, wanneer je even een fout maakt. Maar ook wol of jute kan. Wil je de echte sierknopen, kijk dan op Pinterest voor voorbeelden. Er zijn er tientallen! Ik werd er op het laatst tureluurs van. *

Een tip van een vrouw die er vrijdag was: denk aan de ‘scoobydoo rage‘. Kinderen knoopten toen armbandjes van plastic touwtjes. Zij kende deze rage en had de mooiste plantenhanger van de groep.

Veel succes met jullie hanger! Ik ben erg benieuwd naar jullie exemplaren, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

 

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *