Weekend bij huize Dekker

Ik heb altijd de weekenden gewerkt. Weekend was druk, geld verdienen, collega’s, klanten. Nu werk ik niet meer buitenshuis en mag ik van de vrije weekenden genieten. I LOVE IT! We hebben eigenlijk best een vaste routine, als ik er zo over nadenk. Is het weekend wel zo vrij dan?

Hoe ziet het weekend eruit in Huize Dekker? Ik reken het weekend vanaf vrijdagavond, want dat lijkt langer..haha

Vrijdagavond: We keken altijd standaard The Voice of Holland met ovenhapjes van Kwekkeboom, tapashapjes en voor manlief TOMMY.  TOMMY is een ranzige tomatensap die naar afgekoelde tomatensoep smaakt. Helaas is TVOH inmiddels voorbij en kijken we een film op Netflix of huren het via KPN on demand.

De serie 7 seconds op Netflix hebben we laatst afgekeken en is een aanrader!

Zaterdagochtend: Boaz, Gerrit Jan en ik gaan ontbijten. Meestal staan we rond 8 uur op. Salome slaapt tot een uur of 10.00 en gaat met vrienden iets leuks doen. Ze komt altijd pas in de avond weer thuis met tassen vol nieuwe kleding. Noel slaapt tot 12.00 uur en vertrekt zelf naar voetbal. Boaz moet naar FC Twente trainingscomplex gebracht worden. Hij zegt dat hij er om 10.45 uur moet zijn (10.30 uur weg) maar eigenlijk is het 11.00 uur. Hij zegt dit omdat hij bang is dat te laat vertrekken en hij te laat is.  We gaan naar de wedstrijd kijken die rond 12.30 uur begint. Ik ga alleen de thuiswedstrijden mee.

Boaz met zijn team

Zaterdagmiddag: Langs de lijn staan in de wind, kou, regen is niet mijn hobby. Na de wedstrijd racen we naar Noel, die vaak om 15 uur moet spelen ergens in de regio. Weer kou, regen en wind. Na de wedstrijd rond 16.30 uur snel naar de supermarkt op zoek naar een makkelijke maaltijd. Vinden we deze niet, wordt het de patatzaak. Ik neem altijd patat met kruiden en een van Dobben kaassoufle.

Noel met teamgenoten. Hij is aanvoerder en een bikkelharde verdediger.

Zaterdagavond:Meestal zitten we lonely met z’n tweetjes op de bank onder een plaid. We hebben het koud van de hele dag langs de lijn staan. Je kent het wel; zo’n kou die in je spieren zit. BAH! Boaz is vaak moe van de hele week trainen, school en de wedstrijd. Hij ligt op bed, achter zij PS4. De andere twee gaan vaak uit op zaterdagavond.

Zondagochtend: We gaan naar de kerk. We proberen wel om de kinderen ook mee te laten gaan, maar ze hebben een leeftijd dat ze zelf mogen bepalen of ze wel of niet mee willen naar de kerk. Boaz en Noel gaan 2 van de 3 keer wel mee. Ik vind dat prima.

Hier waren de kinderen nog klein (en wij jonger haha) Boaz werd hier opgedragen in de kerk. We willen het geloof meegeven aan de kinderen als deel van de opvoeding. Nu moeten zij zelf kiezen wat zij ermee gaan doen in hun eigen leven.

 

Zondagmiddag: Thuis eten we vaak verse soep. We bereiden ons voor op de week die eraan komt. Er wordt huiswerk gemaakt, presentaties voorbereid voor werk, kleding gewassen voor school en trainen. Ook is er de hele zondag voetbal op tv. Wedstrijden, gesprekken over wedstrijden en natuurlijk FC Twente tv.

Zondagavond: Ook voetbal op tv, tot ‘ VTwonen weer verliefd op je huis’ erop is. Dit moet ik kijken.

Natuurlijk hebben we ook in de weekenden een verjaardag of gezellig bezoek. We gaan ook weleens lekker winkelen of een dagje weg. Maar de meeste weekenden zien er bij ons zo uit. Saai? Misschien wel een beetje, maar ik geniet er van.

Ben benieuwd  naar jullie opwindende weekenden met feesten, wijn en avontuur 😉

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

Please follow and like us:
0

3 thoughts on “Weekend bij huize Dekker

  1. Dankjewel Truus voor je reactie. Ik waardeer dat echt. dit weekend hebben ook genoten van je kleinkinderen en dus mijn nichtje en neefjes.

  2. Leuk Shan, zo zag vroeger onze weekenden er ook uit,
    en nu eigenlijk nog zo af en toe want Marsha voetbalt
    nog steeds. Leuk om te lezen je weekend story. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *