Wat een spannende week

Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen, dieren of planten optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties.

 

Afgelopen week hadden wij last van deze spanning door externe prikkels! Boaz kreeg namelijk te horen of hij wel of niet door mocht naar FC Twente onder 16. Wat was hij gespannen en zenuwachtig. Ook ik als moeder kon er bijna niet van slapen. Je wilt niet dat je kind teleurgesteld wordt, zich afgewezen voelt. Ik had echt medelijden met hem. Hoe gaan we hem opvangen als hij niet door zou gaan? Sterk zijn Shannon voor je kind..Onderwijl had ik er buikpijn van.

Het werd ook nog spannender gemaakt, omdat de eerste 5 jongens uit zijn team al dagen eerder bericht kregen. Sommigen gingen door, anderen vielen af. Nog meer gepieker: Was hij beter? Waarom viel hij af? Zou ik dan ook afvallen? Waarom hoor ik het pas donderdag? Hebben ze dat expres zo gepland? Maar ook medeleven met de jongens die na jaren weg moeten.

Als kers op de taart, werd er twee dagen voor het exit-gesprek, zoals de jongens het zelf noemen, nog een oefenwedstrijd tegen ATC gehouden. Hier deden 7 stagespelers mee. Zouden deze spelers beter zijn dan nog konden er jongens afvallen. Weer twijfel en stress en prestatiedruk: Wie doen er mee? Welke positie? Hoe voetballen ze?

Donderdag brak aan. Om 11 uur hadden we het ‘exit-gesprek’. Wij hadden in de stress de afslag Enschede gemist, dus Boaz stond al op de parkeerplaats te wachten met een betrokken gezicht. met z’n drietjes liepen we naar binnen waar de trainer ons opwachtte. Hij vroeg of we verse koffie wilden: ABSOLUUT niet! Koffie halen en inschenken kost teveel tijd.  We wilden het antwoord; is hij door of niet? Eerst begon de evaluatie van het afgelopen seizoen. De trainer praatte over goede kwaliteiten, maar ook verbeterpunten. Ik probeerde uit elke zin te halen hoe de stand van zaken was. Wanner hij zei ‘Boaz daar moet je aan werken’..dacht ik : ‘ja! hij mag door. Maar dan kwam er een zin ‘ga voor jezelf dit en dat…’en dan dacht: Ahh nee toch niet door..

Na enkele minuten, die voor mij uren duurde (ook omdat ik niet veel van voetbal begrijp) kwam de verlossende zin: je bent door Boaz. [to be continued.]

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *